top of page
  • Anna Onderková

TOP 3 vychytávky, ktoré si nezabudnite zbaliť na dovolenku!

Toto leto si aspoň trošku vynahrádzam dlhé mesiace necestovania, keď ma trochu „pribrzdila“ korona. Lisabon, Korfu, teraz Sardínia... Naspäť sa dostávam do rutiny, kedy si dokážem zbaliť kufor do pol hodiny a vyraziť.

Niekedy som si pred cestou balila kufor aj niekoľko dní. Ležal aj týždeň otvorený v strede izby a postupne som doň prihadzovala, čo mi zišlo na um. Jasné, že ma to vždy lákalo vziať si aj veci „keby náhodou“ a zbalila som si strašne veľa nepotrebných somariniek. A to sa týkalo rovnako oblečenia aj kozmetiky. Roky skúseností s cestovaním sa na mne, vďakabohu, podpísali a dnes už sa balím omnoho ekonomickejšie. A aj rýchlejšie. Presne viem, čo potrebujem, čo využijem a čo sa vážne baliť neoplatí, lebo to aj tak ostane ležať na dne kufra počas celej dovolenky.


A tak sa moje obligátne dve plné kozmetické tašky scvrkli na jednu, v ktorej ale nesmú chýbať základné veci. Keď sa bavíme o letnej dovolenke niekde pri mori, samozrejmosťou je opaľovací krém, všetky tie bežné veci od zubnej kefky až po odličovač a krém. Toto leto som ale objavila niekoľko vychytávok od mojej obľúbenej značky ajurvédskej kozmetiky Spa Ceylon, ktoré sa stali neodmysliteľnou súčasťou mojej cestovnej batožiny. A rozhodne neostali počas dovolenky ležať na dne kufra. Toto sú moje najobľúbenejšie tri produkty, ktoré mi spríjemňovali všetky tohtoročné dovolenky a nedám na ne dopustiť. Vyskúšajte ich aj vy.


1. PLEŤOVÉ MASKY A PEELINGY

Milujem tieto mini cestovné praktické a elegantné balenia. Nezaberajú veľa miesta a jedna takáto kapsula vydrží aj na dve-tri použitia. V Spa Ceylon majú takto pleťové masky, pleťové aj telové peelingy. Nádherne voňajú, sú plné skvelých a čisto prírodných ajurvédskych prísad a majú fakt super viditeľné účinky. Vybrať si môžete podľa svojho typu pleti. Najviac milujem výživnú a rozjasňujúci masku s čistým panenským kokosovým olejom, tej mám doma vždy veľké zásoby a v kufri mi nesmie nikdy chýbať. Skvelo hydratuje po lete lietadlom, kde je suchý vzduch, ale aj po celom dni na pláži. Prisahám, že je to najlepšia pleťová maska, akú som kedy vyskúšala… a že ich teda nebolo málo. Predávajú ich v krásnych baleniach, kde si môžete nakombinovať 4 masky/peelingy podľa vlastného výberu.


2. SPREJ NA VLASY

Ak nerátam opaľovací krém, tak najviac som toto leto na dovolenke na Korfu využila tento Hair Oil Mist. Vlasy od morskej vody, slnka, z bazénu… Toto bola moja prvá pomoc. Rýchlo sa vstrebáva, nezanecháva vlasy mastné ale naopak, krásne sa po ňom lesknú. Navyše tento je s mojou obľúbenou vôňou Aloe Vera & Watergrass. Ak by som vám mala na dovču odporučiť len jeden prípravok na vlasy, tak bez váhania práve túto hmlu na vlasy v spreji.


3. KRÉM NA RUKY

Som závisláčka, priznávam sa. Krémy na ruky sú moja totálna obsesia, keďže nenávidím pocit suchých rúk. V každej miestnosti v byte mám niekde nejaký na poličke, ďalší v kabelke a na dovolenku si ho nebalím do kufra, ale nechávam si ho rovno v príručnej batožine. Už sa poznám, najmenej trikrát počas letu ho vyťahujem a musím si ním natrieť ruky a poriadne ich hydratovať. Okrem klasických balení majú v Spa Ceylon aj takéto praktické minibalenia hneď v niekoľkých úžasných prevedeniach a za skvelú cenu. Okrem hydratačných a zjemňujúcich účinkov navyše krásne voňajú. Doteraz som používala „zelený“ s citrónovou trávou a mandarínkou. Už sa mi ale nebezpečne míňa, tak momentálne balím do kufra „ružový“ s výťažkami s grapefruitu a kokosu.

Tri užitočné a praktické produkty, ktoré nezaberú v kufri veľa miesta a verte mi, že sa vám zídu. Navyše vám svojimi krásnymi vôňami spríjemnia dovolenku. Tak si poďme užiť ešte posledné slnečné dni, prípadne si predĺžiť leto niekde pri mori. Ja práve balím na Sardíniu. Krásny zvyšok leta vám prajem :)


TraFaM

Foto: Anna Onderková

bottom of page