top of page
  • Anna Tásler-Onderková

Noc na opustenom ostrove


“Aké tri veci by ste si vzali na opustený ostrov?”


Koľkokrát ste už dostali túto, neinvenčnými novinármi obľúbenú, otázku? Určite som ju aj ja minimálne raz použila v niektorom z rozhovorov pre školský časopis ešte niekedy na základke. Aj som sa párkrát zamyslela, čo by som si asi tak vzala ja. Zápalky? Knihu? Hrebeň? Plavky? Dnes už s istotou viem, že jediné, čo človeku stačí, je milovaná osoba, s ktorou môžete tento jedinečný zážitok zdieľať.

Moja milovaná osoba ma na takýto opustený ostrov pred 3 rokmi vzala. Na prvé výročie svadby a dnes si už nie som istá, či to niekedy ešte nejaké výročie prekoná :) Takýto ostrov leží v Indickom oceáne, asi 120 km od Male, hlavného mesta Maledív. Neobývaných ostrovov je, samozrejme, na svete asi milión, ako sa k nim ale dostať? Na tento náš sme sa doplavili člnom z ostrova, na ktorom leží rezort Cocopalm, kde sme boli ubytovaní. A v ponuke majú aj zážitok v podobe noci na opustenom ostrove neďaleko. Tomu sa nedá odolať, zahrať sa, aspoň na chvíľu, na Robinsona a Piatka. My sme, našťastie, nestroskotali, ale doviezol nás miestny chalan Hassan a nebol to ostrov Beznádeje, ale rajských pár sto metrov štvorcových. A na nich len palmy, piesok, všade pobehujúce kraby veľké ako chlapská dlaň a jedna bambusová chatka s udupaným pieskom namiesto podlahy, posteľou so sieťkou proti hmyzu a napodiv celkom kultúrnou kúpeľnou - náš nastávajúci nocľah. Kým sme si celý ostrov asi za 15 minút obišli a slnko sa začalo blížiť k horizontu, Hassan nás už čakal s večerou. Romantika pri západe slnka sťa by prefláknutá scéna z filmu… no povedzte, kto by to nemiloval, keď je toho súčasťou? :) Potom sa Hassan pobalil, naštartoval čln a odfrčal späť do rezortu vzdialenom asi 2 kilometre.

SME TU TERAZ SAMI? Naozaj? Na celom celučičkom ostrove? Neuveriteľné!!

Nebudem vám tu ďalej písať o ležaní na opustenej pláži a kúpaní sa pod hviezdnou oblohou, o šnorchlovaní medzi pestrofarebnými rybami a koralmi nadránom a o zaspávaní s miernym strachom, čo ak niekto príde… gýč gýč gýč, ktorý prestáva byť gýčom, až keď sa vám to stane. A vtedy si to naplno vychutnáte!​

PS: Plavky sú vám na opustenom ostrove fakt nanič :)

foto: Robinson & Piatok

TraFaM

bottom of page