Anna Tásler-Onderková

Oct 28, 2015

Noc na opustenom ostrove

Updated: Jan 31, 2020

“Aké tri veci by ste si vzali na opustený ostrov?”

Koľkokrát ste už dostali túto, neinvenčnými novinármi obľúbenú, otázku? Určite som ju aj ja minimálne raz použila v niektorom z rozhovorov pre školský časopis ešte niekedy na základke. Aj som sa párkrát zamyslela, čo by som si asi tak vzala ja. Zápalky? Knihu? Hrebeň? Plavky? Dnes už s istotou viem, že jediné, čo človeku stačí, je milovaná osoba, s ktorou môžete tento jedinečný zážitok zdieľať.

Moja milovaná osoba ma na takýto opustený ostrov pred 3 rokmi vzala. Na prvé výročie svadby a dnes si už nie som istá, či to niekedy ešte nejaké výročie prekoná :) Takýto ostrov leží v Indickom oceáne, asi 120 km od Male, hlavného mesta Maledív. Neobývaných ostrovov je, samozrejme, na svete asi milión, ako sa k nim ale dostať? Na tento náš sme sa doplavili člnom z ostrova, na ktorom leží rezort Cocopalm, kde sme boli ubytovaní. A v ponuke majú aj zážitok v podobe noci na opustenom ostrove neďaleko. Tomu sa nedá odolať, zahrať sa, aspoň na chvíľu, na Robinsona a Piatka. My sme, našťastie, nestroskotali, ale doviezol nás miestny chalan Hassan a nebol to ostrov Beznádeje, ale rajských pár sto metrov štvorcových. A na nich len palmy, piesok, všade pobehujúce kraby veľké ako chlapská dlaň a jedna bambusová chatka s udupaným pieskom namiesto podlahy, posteľou so sieťkou proti hmyzu a napodiv celkom kultúrnou kúpeľnou - náš nastávajúci nocľah. Kým sme si celý ostrov asi za 15 minút obišli a slnko sa začalo blížiť k horizontu, Hassan nás už čakal s večerou. Romantika pri západe slnka sťa by prefláknutá scéna z filmu… no povedzte, kto by to nemiloval, keď je toho súčasťou? :) Potom sa Hassan pobalil, naštartoval čln a odfrčal späť do rezortu vzdialenom asi 2 kilometre.

SME TU TERAZ SAMI? Naozaj? Na celom celučičkom ostrove? Neuveriteľné!!

Nebudem vám tu ďalej písať o ležaní na opustenej pláži a kúpaní sa pod hviezdnou oblohou, o šnorchlovaní medzi pestrofarebnými rybami a koralmi nadránom a o zaspávaní s miernym strachom, čo ak niekto príde… gýč gýč gýč, ktorý prestáva byť gýčom, až keď sa vám to stane. A vtedy si to naplno vychutnáte!​

PS: Plavky sú vám na opustenom ostrove fakt nanič :)

foto: Robinson & Piatok

TraFaM